Projekt: oma kodu

Alles oli kevad, kui me S'i ja minu vanematega notaris istusime ja lepinguid allkirjastasime. Kuigi oma kodu oli siis juba peaaegu, et käega katsutav, tundus see ikka veel nii kaugel olevat. Nüüd oleme me juba kolm nädalat sees elanud ja see kõk tundub ikka veel nii uskumatu.

Teha on muidugi veel palju ja aega kulub ka selleks kõigeks kõvasti. Otsustasime, et teeme nii öelda projektidena. 

Esimene projekt on vannituba ja see hakkab vaikselt juba ilmet võtma. Kohe-kohe saame vannituppa peegli ja pesumasina ning siis ongi see peaaegu valmis. Muidugi kui ma hakkan loetlema asju, mis sinna veel vaja oleks, tundub, et valmimisest on asi kaugel, sest... Vaja on veel vanniklaasi, kraanikausi alla kappi, peeglile valgustit ja riiulit dušši alla. Muidu on vist nagu kõik kohe olemas. Ahjaa, vannitoa vaip. Kuna minu ja S'i maitse on nagu ta on – keeruline – siis võtab asjade soetamine omajagu aega. Riiuli oleme küll juba leidnud, kuid see tuleb veel ära osta ja vaiba osas oleme ka vist kokkuleppele jõudnud. Klaasi soetamine on ka lihtsalt tellimise vaev. Lamp aga vajab veidi rohkem aega. Ja noo siis muidugi nipet näpet asjad (korvikene seinariiulisse ja veel üks komplekt rätikuid kuluks ka ära), aga need asjad ei "põle".

Järgmine projekt on esik koos elutoaga. Köök, mis ka elutoa osa, on omaette teema. Aga ka esikus hakkab asi arenema, sest just lahkus elektrik, kes lambid lakke pani. Kuna lampe oli vaja neli, siis pidasime mõistlikuks süvistatud lambid paigaldada, sest ka vannitoa ja Susliku toa uks avanevad esikusse ja mingeid rippuvaid ei oleks saanud sinna panna. Lisaks muidugi nelja lampi väikesesse esikusse rippuma ju ei pane. Esikust  ja sealsetest plaanidest räägin pikemalt teinekord.

Elutoas oleme jõudnud vist kõige rohkem asju läbi mõelda, mis on omamoodi naljakas, sest esik on ju palju väiksem ruum, aga pilt elutoast on selgem. Diivan oli ostetud juba kevadel ja ootas meid maal. Minu lemmik esemeks ongi just see diivan, mille järgi ülejäänud elutuba looma hakkame. Inspiratsiooni olen kogunud nagu ikka pinterestist. Hall diivan annab võimaluse luua meeleolu patjade ja kardinatega. Noo neid veel pole. Ei õigeid patju ega ka kardinaid. Viimaseid hakkame emaga lähiajal õmblema, kui oleme õige kanga leidnud. Patjadega on kaks varianti. Kas õmmelda sobivad katted ise või veab ja leian poest.



Diivanilaua soetasime ka juba mai kuus, kui IKEAs Susliku sünniks paari asja ostmas käisime. Mulle väga meeldib see ja olen just sellist ette kujutanud, kuid hetkel tundub, et see jääb pisut väikeseks. Meil oleks vaja kas teist sobivad juurde või siis soetada täiesti uus. S tahaks osta uue, minule meeldib see aga selleks liiga palju. Eks näis mis sellest saab. Telekalauda tahaks ka uut, kuigi praegune on tutikas. Sellel ei ole küll midagi viga, kuid mulle tundub, et see ikkagi ei lähe minu nägemusega kokku. Seniks kuniks uut pole ajab ta aga asja ära. Vaja on veel põrandalampi, vaipa, riiuleid seina, diivani kõrvale riiulit, tugitooli, tumbad ja veel palju meeleolu loovaid asju. 



Loodan, et muutused hakkavad toimuma kiiresti. Tahaks juba asju paika sättida ja mõnusalt diivanil Si kaissu pugeda, küünlad põlema panna ja lihtsalt puhata. Selleni on aga tükk aega, et jõuaksime seisu, kus midagi teha ei ole enam. 

(Pildid pärinevad pinterestist)




Kommentaarid

Populaarsed postitused