Delicious lunch at Sfäär

Kolmapäeval käisime Mariga mõnusalt päikselist ja sooja kevadilma nautimas ning lõunatasime SfääRis. SfääR Resto on Tallinna kesklinnas Mere pst. 6E asuv mõnus skandinaavia stiilis koht, kus midagi meelepärast leiab omale igaüks. Menüüd võib iseloomustada sõnaga lihtsus, mille puhul peab paika ütlemine "lihtsuses peitub võlu". Nagu nende kodulehelt võib lugeda on tegemist peenete maitsekõladega. 


Meie valikuks osutunud Tallekotletti nimetas teenindaja ise klassikaks, mis pidavat olema üks populaarsemaid roogasid menüüs. Peale esimest ampsu ei kahelnud meist kumbki. Vähese tšilli, võis praetud sibula ja koriandriga maitsestatud tallekotlett, kartulipüree ja kooritud tomatiga viis lausa keele alla. Hoolimata portsjoni suurusest, oli raske midagi järgi jätta. 


Magustoidu valik osutus minu puhul keeruliseks. Suure šokolaadi fännina oleksin heameelega valinud sooja šokolaadikoogi või külmutatud šokolaadikoogi passioniga. Teatud põhjustel pean ma aga piimatooteid välitma, mistõttu jäi järele seekord sorbee valik. Mõnusalt jäine mangosorbee sobis sellesse päikselisse päeva ideaalselt. Mari valis omale lehmakommi jäätis, mõnusalt magus nagu lehmakommile omale. 


Kõike seda nautisime imelise Valge Kana veiniga, mis kuulub Sfääri klassikute alla. Tegemist on prantsuse La Poule Blanche veiniga, mis jahedalt serveeritult on kirsstordil. 

(SfääRi kodulehega tutvu siin)

Kommentaarid

Populaarsed postitused